tiistai 23. marraskuuta 2010

Iskältä lepes...


...housunpelsus, hih! Ja nyt minä teen kiusaa iskälle ja laitan tänne siitä kuvan. Mitäs laitto minusta, niin.

Iskä on ollut kippeenä. Mut ensin olin minä ja muut. Nyt se yskii ja kuumeilee ja käveleksii eestaas tuvassa kun on niin hankala olo. Ja niistää issoo nennäänsä halsovaippoihin kun muut pyyhkeet eivät liitä. Oli sillä migleenikin aluksi, ihan kuin opetukseksi, että miten sailastettaan, mutta ei se taija oppia. Oppiiko kukkaan jos oikein koskee?

Viime yönä näin unta. Semmosta, joka pittää keltoo koska se oli melkillinen.

Kuu kasvoi puussa ja jälvessä oli taivas. Tähtiä paljon ja aulinko ui toisella lannalla. Minä olin sen kuun kanssa puussa ja siellä oli olavia ja pikkukalhuja ja elivälisiä lintuja. Niin ja voikukkia puulolautasella. Mummo istui hiekalla ihan jälven lähellä ja piilsi kepillä hiekkaan lehmien ja hevosten kuvia. Minä olisin halunnut nukkua, mutta kuu sanoi, että puttoot jos nukahat.

Sitten vain yhtäkkiä heläsin. Iskä oli toisella puolella ja äiti toisella puolella. Nousin istumaan ja pyysin vettä. Iskä kävi hakemassa ja sitten lupesin uuvestaan nukkumaan.

Aamulla heläsin aikaseen kun tiesin, että on kelhopäivä. Siellä on niin mukavaa, etten taho jäähä pois. Paitsi maanantaian kun valokuvia ottivat ja oli paljon muitahin lapsia joita en tuntenut.

Mitä ne kuvvaamaan kun meillä ite niin paljon sitä hallastettaan?

 Vähän minä lotestoin siinä, mutta sitten kun kellan lahjovat tikkalilla, niin olin kuvassa mukana ja ilvistelin.

Kotona tein sitten autolatoja ja muita teitä iskän listanpätkistä joita olin ottanut koliin talteen. Käskin iskän ottamaan kuvia siitäkin leikistä. Kahtokee, tässä on yksi jonka ite julukasen:
Iskä nukahti sohvalle -viimennii- niin se ei tiijä, että taas kävin täällä.

Mutta nyt menen ihan oikeesti nukkumaan, vai söisinköhän vielä yhen makkalavoileivän, tai sämpylän? Piimää lasillisen. Tuli näläkä kun piti ajatella tässä vähän.

3 kommenttia:

 1. Telve Gee,
  Tulin tänne tinun huoneeteen aikakoneella, huomatitko? Kyllättyin vähä olemaan aikuinen kun koko ajan pittää tehä kaikenlaitta, käyvä kaupatta ja tiivota ja laittaa luokaa ja laittaa lajoja pienille ja itoillekin ihmitille...te vätyttää välillä. Ja uimahallittakin pittää uija kilometlitolkulla vaikka valmana oikeetti oit kivempi vaan lillua lämpimättä lattenalttaatta. Itona minä vejän laptille tellatta leikkitelapialyhmää mut nyt minutta alkoi tuntua tiltä, että ite oon leikkitelapian talpeetta. Onnekt tein kellan pahvilaatikotta aikakoneen. Lyömin ätken tiihen laatikkoon ja vääntin aikanappia 44 vuotta taaktepäin. Hyvä että tekniikka on nykytin niin kehittynyttä että te onnittuu ihan helpotti.
  Minäkin nään ihan hilveetti kaikkia unia, aika utein löyvän aalteita tai lennän. Titten on aamulla pakko talkittaa ne paikat jot tiellä onkin aalteita, mittä ten voit tietää vaikka te oitkin totta. Kyllä minä ehkä otaan lentääkkin kun kohotan vaan vähän kätiä, kato näin.
  Aika ito leikä tun itkän peltuktetta. Minun iti tanoo, että minä oon ten letutyttö, te aina ottaa minut mukkaan joka paikkaan. Minä oon aatellu ilahuttaa titä katvattamalla tille tupakkapuun kun te tykkää tupakoija. Oon laittanu jo monta tupakannattaa äitin kukkapulkkeihin, valmana ne kohta ittää. Kun olin itompi niin äitini tanoi, ettei ten kukat katvaneet hyvin tilloin kun me ten "juoktevat kukat" vietiin kaikki ten aika eikä te ehtiny pitää niin huolta niittä kukkapulkeitta. En oo ihan valma vaikuttaako niitten kukkien katvuun mittään te, että minäkin katvattelen niittä talaa kaikenlaitta mitä tatun löytämään. Ei ne vielä oo paljon itäny, pittää vaan vielä kältivällitetti oottaa.
  Tinulla on hieno autolata. Minäkin tykkään ajella autoilla itoveljien kantta, nukeitta minä en välitä ollenkaan, temmotia kovia tilmien läptyttäjiä. Mutta nalle on ihan palat, te on minun vielettä joka yö. Te ymmältää ihan kaikki mitä minä tille tanon.
  Mutta nyt minun pittää hypätä taat aikakoneeteen. Tiinä on vielä tellatia taknitiä lajotuktia, että eli ajtta voi olla vaan tietyn ajan ja titten on pakko palata takatin....pittää vielä kehitellä titä.

  Mut heippa vaan tulle, taanko taat jotkut tulla leikkimään tun huoneeteen?

  t. Laili, 3v

  VastaaPoista
 2. Olipa sulla pitkä kommentti, Laili! Mulla meni tunti kun lueksin.

  On mennyt muutenkin aikaa, että olen tänne päässyt käymään. On ollut kaikkee, ja sitten mulheitakin iskän ja äitin takia. Ne liitelivät aika kovasti viime viikolla ja äiti aiko muuttaa pois kokonaan. En tiijä, mikä niihin on mennyt? Myö ollaan kuitenkin ihan mukavia poikia, minä ja veljet. Ja Talu kanssa, vaikka se ei aina olekaan täällä.

  Ne eivät ennää ees nuku vielekkäin, sehin sulettaa. Iskä nukkuu olanssissa huoneessa, siis omassa työhuoneessaan ja äiti omassa nukkumahuoneessa.

  Minullekin laittovat pikkusängyn veljien huoneeseen. Että mukamas pitäs luveta opettelamaan jo ihtesä vielessä nukkummaan! Niin kuin se ihan tuosta vain käypi kun kolome vuotta, ja ylikin oon nukkunut iskän ja äitin keskessä.

  Viime yönä hiivin kyllä hissuksiin äitin vieleen eikä se kantanut minua takasin. Samoin kuin tein toissayönäkin. Hi hi. Ja valmaan hipsuttelen seulaavanakin...

  Niin ne sanovatkin, että opetellaan pikkuhilijoo ommaan, että sen vellan antovat peliksi ku n vänkäsin.

  Vaikka on minusta ihan mukava se omahin sänky. Paitsi että E, se isoin veli, kuolsaa joka toinen yö kun sillä on ne hammastuet, vai mitkä poskihampaihen venyttäjät ne nyt sitten ovatkaan. Semmonen lautalankahäkkylä kuiteskin suupielestä toiseen ja kangaspalalla niskan takaa.

  Niin siis sinä ylität välillä aikakonneella ajella? Minä näin semmosen kellan Pelle Pelottomalla saljakuvissa. Se kyllä taisi hujahtaa vähän kauemmas ajassa taakse kun siellä oli niitä hilmuliskoja joita ei ennään maapallolla kuulema ole. Mutta mistä ne aikuiset sen tietää kun ne kelta eijjoo niitä nähneet, että niitä olisi joskus ees ollutkaan? Keltä ne ovat senkin asia kysyneet?

  Minä muuten tykkäisin laittaa luokaa. Iskä leipoi illalla laiskanleipulinleipää (se niin sano niistä könttösistä joita paistoi) ja sitten se otti pakastimesta pipalitaikinaa ja me leivottiin sitten isojen veljien kanssa pipalia. Toinen pellilinen paloi, mutta toinen ei. Oli savua ja palohälytin vonkaisi pali keltaa. Hi hi, minua se vähän naulattaa, vaikka niin vakavia aina aikuiset ylittävät ollakin.

  Minä tahtosin kanssa tulla sinne sun leikkihuoneeseen, mutta enpä taija päästä. Kun aikakonneella ei semmosta matkaa valmaan pystyisi tekemään ja junamatkalle en uskalla yksin lähtee. Vaikka menin minä Iskän ja Jah Jahin kanssa Hyvinkäälle kellan kesällä. Haettiin Jah Jahille Nissani sieltä. Se oli mukava matka. Jah Jah on jostakin sieltä kotosin, jossa on paha sota. Olikohan se Ahkvanistan tai joku semmonen...

  Mutta jos iskä joskus ajelee sinne päin, oliko se nyt Kuopio, niin lähen kyytiin ja käyn sotkemassa sun lastenhuoneesi ihan mullin mallin. Sen minä nimittäin ossaan jos en muuta.

  Jahah, taas on mentävä.

  Telve!

  VastaaPoista
 3. No voihan rähmä noita aikuisia...voi kun oiskin joku taikasauva jota heilauttamalla kaikki muuttuis parhain päin. Toivottavasti he vielä tarkaan miettivät noita juttuja. Minä lähden huomenna lämpimään...sain sellaisen lahjamatkan. Toivoisinpa voivani ottaa aikakoneen mukaani että osaisin olla murehtimatta kuinka nuorisoni pärjää poissa-ollessani....tekisin vaan hiekkakakkuja ja uisin käsipohjaa. Mutta epäilen että lentoemot ja sedät eivät tajuaisi mitään aikakoneesta....väittäisivät varmaan tyhjäksi Atrian laatikoksi kun eivät tajuaisi mitään sen hienouksista...

  Mut nyt sun ei tartte uhrata koko tuntia tämän tavaamiseen....minun pitää vielä vähän pakkailla...

  Tonttuilemisiin!

  VastaaPoista