maanantai 8. marraskuuta 2010

Telve taas täältä Lastenhuoneesta!


Eiköstä olekin hyvä valokuva?

Halvakseltaan tänne kiljoittelen. Minulla on vielä niin pieni pää, ettei siellä joka päivälle, eikä joka viikollekaan talinaa liitä. Hyvä jos kellan kuukauvessa. Tai toisinaan sitten joka tunti vaikka, nih!

Anteeksi Laili, esimelkiksi, kun jäi kommenttiisi viimeksi vastaamatta, mutta sille on hyvä selitys. Se on iskän syy. Juuli, kun olin tulossa yksi ilta koneelle, se katkaisi villat työhuoneestaan! Pelhana niin. Oli ihan pimmeetä toisessa päätä taloa monta päivää. Tai ainakin kaksi ennen kuin sinne saatiin sähköt takasin.

Iskä teki lemonttia. Laitto listoja ainakin, enkä minä tiijä mitä kaikkee. Silkkeli volisi ainaskin monta päivää tuvan lattialla niin että kolviin koski. Sitten iskä iIllotti muutaman sähkölasian ja naks, ei toiminut yhtään mikkään sen jäläkkeen.

Mokoma iskä kalvanaama!

Mutta nyt sitten pellaa taas kun yksi iskän kaveli, sähkömies kävi ja vähän katteli ja mittaili missä on johto poikki tai jotain. Monta tuntia ne ähläsi, mutta kyllä se tuli kuntoon.

Semmonen iskä minulla on. Vaikka ihan mukava. Ainakin kalkkipäivänä ja sunnuntaina. Ja kesällä keskiviikkona.

Äitistä en puhu mittään kun olen iskän poika. Paitsi että en minä iliman äitiäkään kyllä päljäisi. Ja nukunkin  vielä äitin vielessä enimmäkseen.

Tännään olin kelhossa. Minä aina pylin saatille sen kelhotätin mukkaan, mutta ei se ota kun se mennee vielä päivähoitoon toiseen päiväkotiin. Meijän kelho on kiljastolla. Siellä on mukavaa maanantaina ja tiistaina. Minä aina sanon, kun menen sinne, että MOI! Ja niitä tätejä naulattaa. Tai oikeesti toinen on täti ja toinen on semmonen... semmonen nuoli nainen. Semmonen, jota kun katselee niin kutittaa mahanpohjassa. En tiijä miksi. Iskältä kellan kysyin, mutta se lepesi vain naulamaan ja sanoi että "kas kummaa, kas kummaa, niin mullakin".

Iskä laulaa joskus. Sen mielilauluja ovat valmaankin semmonen kun, hepokatti maantiellä poikittain jalajallaa jalajala vei ja toinen, heitä löylyä vain heitä enemmän olen kuumeessa palelen niin... Molemmissa lauluissa on sanat kyllä vähän outoja. Miten hepokatti voi olla maantiellä poikittain kun ei se yhtään pysy paikallaan? Viime kesänä näin mummolan nulmikolla yhen ja sitten se jo oli pihatiellä ja kohta navetan luona ja... sitten se hävisi, doing vaan!

Mutta nytten taas pittää mennä. On saunaa ja iltapallaa ja nukkumaanmennoo. Iskä saa kyllä keltoo taas Pikkukalhutalinan, tai sitten lukkee jottain. Mutta luultavasti se keltoo sen talinan. Sillä on niin iso pää, että siellä niitä liittää.

Hyvää jatkoa, mä meen nyt!

4 kommenttia:

 1. Tässä on asiat oivallettu oikein: autot kylpevät, miehet eivät kylve.

  Hienoa! Jatka vaan samaan malliin, mutta kuuntele tarkoin iskää, iskät ovat viisaita miehiä.

  VastaaPoista
 2. Hehheti heh Iines. Me katottiin veljien kanssa mallia Halald Hilmuinen-saljakuvasta. Ei Hulja viikinkikään mene kylpyyn ennen kuin Helga kaulimensa kanssa pakottavat. Mieluummin vaikka lumihankeen, huiiiss!

  Tuo lumi on mukavaa saunassa kun iskä sitä hakee ammeeseen. siihen kelkijää tehä monta autotietä ennen kuin se sullaa pois. On paljon kokkeiltu, mutta ei vielä tänä talavena kun vasta nyt sattaa lunta maahan asti. Valmaan tuolla ylläällä on ollut jo pitempään talavi kun ihan valakosia piliviä kuleksii niin, ettei lentokonneita näe. Kuulee vain kun ne lähtevät kentältä ja jyläjäävät tästä ylite.

  Iskän viisauvesta en kyllä menisi takkuuseen, mutta kai sitä ainakin on kehuttava sellaseksi, ettei se unoha meijän kalkkipäivää joka on lauantaina.

  VastaaPoista
 3. Hyvä, että iskäsi kaveri järkkäsi teille taas sähköt taloon. En tiedä, saisko tätä paljastaa, mutta iskäsi kirjoittaa kirjan.....eikö olekin mahtavaa. Nyt ei iskäsi tarvii pimeessä kirjoitella. Iskäsi ainaskin melkein lupasi omassa lootassaan että kirjoittaa.....ja uskon minä että se tekee niin. Minä luulen että me kaikki jotka ollaan luettu sun iskän tarinoita ootetaan sitä kirjaa ihan yhtä fiiliksissä kuin sinä niitä tarinoita pikkukarhusta. Onkohan ne sen synttärikuvat jotenkin käsiteltyjä kun niissä sen pää näyttää aika normaalilta.

  VastaaPoista
 4. Juuh Laili, täällä takahuoneessa, jota oikeastaan sanotaan Olanssiseksi huoneeksi kun se on maalattu olanssilla Jehulla, iskä puleskelee lyijykynnää, kiljottaa välillä vihkoihinsa ja sitten tuijottaa tätä tietsikan luutua silimät lähmää vuotaen. En minä tiiä aina, mitä se suunnittellee ja saako se koskaan niitä suunnitelmiaan valamiiksi. Tai saa se joskus jottain, niin kuin nyt nuo viimesetkin listat ja myykit ovien ja ikkunoihen pieliin.

  Että ihan kiljan kiljottas. Voipi kiljottaa ja olla kiljottamakin. Iskä on savolaisia niin se on kanssa niin. Tai sitten ei ole. Ota siitä selevvää. Ainakaan heti aamusta, tai myöhäillasta.

  Iskän synttälikuvissa iskä on iskä, mutta sillä on kakkua mahassa ja shamppanjaa päässä. Kyllä sen pää on aika iso kun täältä alhaalta katselee ja veltaa vaikka lampunkupuun katossa. Tai jos Unimäessä mökillä veltaa kaasuvalon lasiin niin sitten ainakin.

  Iskä saisi vähän laihuttaakin. Ainaskin sata killoo, tai viis. En minä tiijä mitä kilot talkottaa, mutta niistä ne aina puhhuu, aikuiset.

  Mutta mukavaa kun käväsit tässä Lastenhuoneen ovella kulkkaamassa. Minä heläsin iskän selän takana sen kuolsaukseen ja menin mukamas pissille, mutta livahinkin tänne tietsikalle vilikassemmaan ennen kuin taas sähköt menee naps!

  Nyt meen takas nukkummaan. Aamulla ei ole kelhoo, eikä mittään muutakaan elikoista. Ehkä leikin vähän ja sitten meen ulos tai jotain. Mulla on uus lumikola, iskä osti Tellasta. Se on musta. Palempi kun isoilla veljillä. Talulla ei ole ollenkaan, mutta se onkin tyttö.

  Lallatellaan Laili, heippa!

  VastaaPoista